Header

Algemeen

Het gaat in de ict-sector vooral om software en hardware. Om deze producten succesvol op de markt te brengen, is naast conceptontwikkeling ook de wijze waarop de producten in de markt worden gezet van groot belang. De vooruitstrevende manier waarop dit wordt aangepakt, met de bijbehorende organisatievormen, zorgen ervoor dat dit in Nederland vrij goed lukt. Om als individueel ict-bedrijf goed te kunnen floreren, is kennis van de belangrijkste trends op het gebied van innovatie management en business development van groot belang. Als u werkzaam bent als business manager in de ict-sector, is deze masterclass zodoende van bijzondere toegevoegde waarde voor u. De masterclass richt zich puur op de ict sector waardoor u na afloop gegarandeerd in staat bent om uw uitdagingen beter aan te gaan. 

Onderwerpen

– U leert welke trends en ontwikkelingen er gaande zijn in de ict branche.
– U krijgt nieuwe inzichten aan de hand van enkele best practices en ict cases
– U leert wat de rol is van management en leadership bij ict-innovatieprocessen
– U leert hoe u een effectieve innovatie- en developmentstrategie kunt formuleren
– U leert hoe u een organisatie met innovatievermogen en ‘added value’ kunt bouwen
– U leert hoe u de innovatiestrategie kunt integreren en implementeren in de organisatie
– U leert welke vaardigheden vereist zijn om vernieuwingen binnen ict door te voeren
– U leert hoe u de effectiviteit van de ict business innovatiestrategie kunt monitoren
–  U leert hoe u intern draagvlak kunt verkrijgen voor uw plan van aanpak

Resultaat

De Masterclass ‘Business Development & Innovatie in de ICT-sector’ verschaft u de kennis én de vaardigheden om managementvraagstukken om te zetten in het juiste concrete en operationele ict-beleid. U bent op de hoogte van alle relevante trends en ontwikkelingen binnen de ict-sector. U weet hoe u een effectief innovatieproces binnen ict kunt opstarten en hoe u creativiteit en innovatie tot volle bloei kunt laten komen. U weet tevens hoe u het beste om kunt gaan met interne weerstand en het veranderen van bestaande structuren en culturen. U bent u op de hoogte van de laatste kennis en inzichten op het gebied van business development en de mogelijkheden die dit geeft voor het vermarkten van een onderscheidend product met voldoende toegevoegde waarde. Tot slot leert u hoe u een goed ict business plan kunt opstellen, en hoe dat plan concreet kan worden uitgevoerd binnen uw organisatie. Na afloop van de Masterclass kunt u direct met uw eigen plan aan de slag.

  Inhoud

  College 1: Trends, insights en ontwikkelingen in de ict sector (middag)

  Tijdens deze middag krijgt u nader inzicht in de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de ict sector. U leert tevens hoe u uw business innovatiestrategie kunt vormgeven. U verwerft tal van nieuwe pragmatische inzichten over business development uit de praktijk. U leert aan de hand van best practices en ict cases hoe u innovatieprocessen beter en effectiever kunt organiseren, hoe u om kunt gaan met de organisatie van creativiteit en innovatiekracht en hoe dit dient te resulteren in toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen. Tevens leert u hoe u uw innovatiestrategie intern kunt doorvoeren. U krijgt nieuwe methoden en instrumenten aangereikt waarmee u uw new businessstrategie gedegen ten uitvoer kunt brengen en u weet welke krachten er spelen binnen organisaties en hoe u daarmee uw voordeel kunt doen.

  College 2: Onder begeleiding aan de slag met een plan van aanpak (avond)

  Tijdens het avondcollege gaat u zelf aan de slag met uw plan. U leert aan de hand van cases, opdrachten en voorbeeldplannen hoe u uw ict business innovatieplan kunt structureren en de juiste fundamenten kunt leggen. U krijgt nader inzicht in de prioritering, operationalisering en concretisering van uw aanpak. Onder begeleiding van een ervaren docent en samen met uw groepsgenoten komt u tot een business innovatieplan waar u na afloop direct mee aan de slag kunt in de praktijk. Tot slot krijgt u aan de hand van enkele best practices en cases voorbeelden van succesvolle en effectieve business development implementaties.  U krijgt te horen hoe er te werk is  gegaan met de organisatie van creativiteit, productontwikkeling en time-to-market en wat de resultaten hiervan waren.

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Vorm

  De Masterclass ‘Business Development & Innovatie in de ICT-sector’ is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over business development en innovatie in de ict sector.

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Wie

  De Masterclass ”Business Development & Innovatie in de ICT-sector” is bedoeld voor management professionals uit de ict branche die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van new business development en innovatie. De cursus is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een bedrijfskundige achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Docenten

  De docenten die de Masterclass ‘Business Development & Innovatie in de ICT-sector’ voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben doorgaans brede ervaring als businessstrateeg, changemanager, consultant, directeur of bedrijfsadviseur. Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Tot slot hebben zij uiteraard ervaring op het gebied van verandermanagement, leadership, business development, bedrijfskunde en strategie. Enkele docenten die deze masterclass kunnen verzorgen:


  alexander boelenAlexander Boelen (Inno4Business) has many years of experience in managing creativity and combining expertise, focusing on business development by innovation. He has a background in architectural & urban design, knowledge management and (geo-) modeling & simulation. He has developed a large network in, amongst other, the worldwide intelligent transport arena, media & entertainment and universities & research institutes. Specialties:Experienced strategy and innovation advisor; business innovation manager. Klik hier voor een video-introductie.


  gerbrandGerbrand Rustenburg (Ruscon) is auteur van vele boeken en artikelen op het vlak van marketing, business innovatie en sales management. Na zelf vele jaren actief te zijn geweest in diverse management functies (agro-, pharma-, industrie-, en consumentensector) is Gerbrand sinds 1993 adviseur, schrijver en docent en begeleid hij jaarlijks velen naar het behalen van hun Nima diploma’s in de praktijk (Nima A, B en C). Klik hier voor een video-introductie.


  arendjan majoorArend-Jan Majoor (Freshious) I am a true innovator. I always like to start up new ideas and new initiatives or to help people with this. I am able to bring structure in chaos and (if timing is right) I can empower people to take over. With this strong motivation, I work in the role of entrepreneur, business developer, consultant and program manager in The Netherlands and abroad. From 2008 I have started several companies of which Frismakers/Freshious has always been the common thread. Klik hier voor een video-introductie.


  royschutttRoy Schutt (VBDN) is business development professional. Ik adviseer en begeleid leidinggevenden die worstelen met de situatie om naast noodzakelijke verbeteringen ook structurele veranderingen in het bedrijf door te voeren. Die onder de dagelijkse druk van het runnen van de huidige business, keihard werken duurzaam concurrentievoordeel te verkrijgen en winstposities in de markt in te nemen en tóch niet tevreden zijn met de resultaten. Ik ondersteun hen zodat zij beter kunnen functioneren in hun wereld, die altijd onvatbaar en onbeheersbaar is. Klik hier voor een video-introductie.

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Kosten

  Uw investering voor de Masterclass ‘Business Development & Innovatie in de ICT-sector’ bedraagt EUR 795,- (ex BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, cursusmateriaal en literatuur. Cateringkosten en eventuele verblijfkosten zijn hierin niet meegenomen. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken. De opleidingskosten zijn overigens aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Data

  Deze Masterclass gaat vier keer per jaar van start. Colleges vinden in principe plaats aan de Hogeschool Utrecht. In de vakantieperioden zijn er geen colleges. Er vinden per dag twee colleges plaats. Er wordt gestart rond 15.00 uur met het eerste college, het tweede college start om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur.

  Collegedata: voorjaar 2017

  • College 1: 09 februari 2017
  • College 2: 09 februari 2017

  Proefcollege bijwonen  / Contact met adviseur / Bel mij terug

  Bedrijfskunde

  Inschrijven voor de opleiding

  1 Persoonsgegevens
  2 Factuurgegevens
  3 Bevestiging
  • Datum & locatie

  • Persoonsgegevens