Volg een introcursus

Het goed beveiligen van bedrijfsprocessen wordt steeds belangrijker. Zowel binnen het elementaire proces als in ondersteunende processen nemen deze continuïteits-issues in rap tempo toe.  Het beheersen en controleren van ‘high impact’ risico’s die de continuïteit van processen bedreigen, vereist dan ook steeds diepgaandere kennis en kunde. De opleiding ‘Security & Business Continuity Management’ zorgt ervoor dat u deze opdoet en zodoende weer goed beslagen ten ijs komt. 

Onderwerpen

– Welke ontwikkelingen zijn er binnen Security & Business Continuity?
– Hoe een BCM-strategie te formuleren die in lijn ligt met de bedrijfsstrategie?
Hoe pak ik Business Continuity Management (BCM)  aan in mijn organisatie?
– Hoe kan ik de BCM-strategie integreren en implementeren in de organisatie?
– Welke rol spelen governance, leadership, change en bedrijfscultuur bij BCM?
– Welke vaardigheden zijn vereist om BMC-vernieuwingen door te voeren?
– Hoe meet ik de preparedness en/of effectiviteit van de BCM-strategie?

Resultaat

Na afloop van de opleiding bent u in staat om zelfstandig uitvoering te geven aan de BCM-strategie. U weet hoe u een effectief beveiligingsproces kunt opstarten en hoe u hiermee bij kunt dragen aan de continuïteitskansen van de onderneming. U bent in staat maatregelen op kwalitatieve aspecten te beoordelen en vast te stellen wat de huidige mate van continuity preparedness is. U bent op de hoogte van de (on)mogelijkheden die bepaalde veiligheidssituaties met zich meebrengen en hoe u hiernaar kunt handelen. U bent tevens in staat om een realistisch BCM-plan samen te stellen en stappen te nemen om ‘continuity issues’ goed door te meten. U weet hoe u om kunt gaan met interne weerstand en het veranderen van structuren. Tot slot bent u op de hoogte van de laatste kennis en inzichten over business continuity management.

Inhoud

Dag 1: Strategie & business continuity management (college 1 en 2)

Tijdens deze dag leert u hoe u de juiste strategische fundamenten kunt leggen om tot een succesvolle BCM-strategie te komen en kunt zorgen voor een strategische positie t.a.v. bedrijfscontinuïteit. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over strategisch management, business continuity management, security trends en -ontwikkelingen. U leert tot slot welke stappen er nodig zijn voor een succesvolle uitrol, hoe u een juiste BCM-strategie en – alignment kunt samenstellen en hoe u uiteindelijk grip kunt houden op het veiligheidsproces.

Dag 2: Procesinrichting en BCM-alignment (college 3 en 4)

Tijdens deze dag leert hoe u uw BCM-strategie verder kunt vormgeven. U verwerft tal van nieuwe pragmatische inzichten, tools en methodes over BCM-alignment en IT management uit de praktijk. U leert hoe u BC-processen beter en effectiever kunt organiseren en hoe goede inrichting ervan kan leiden tot betere beveiliging en daarmee hogere overlevingskansen. Verder krijgt u nieuwe kennis en inzichten over business continuity management, de rol van IT hierbij en het belang van governance. Tot slot krijgt u nieuwe kennis over integratie- en implementatie-issues inzake de nieuwe BCM-strategie.

Dag 3: Bedrijfscultuur en verandermanagement (college 5 en 6)

Tijdens deze dag leert hoe u uw BCM-strategie effectief kunt doorvoeren. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over organisatiecultuur, waarden, interne weerstand, draagvlakcreatie en change management. U krijgt nieuwe methoden en instrumenten aangereikt waarmee u uw BCM-strategie gedegen ten uitvoer kunt brengen en u weet welke krachten er spelen binnen organisaties en hoe u daarmee uw voordeel kunt doen. 

Dag 4: Leadership tijdens BCM-projecten (college 7 en 8)

Tijdens deze dag leert u welke rol leadership kan spelen bij het veranderen van de organisatie. U krijgt nieuwe kennis en inzichten over de succesfactoren van BCM- en business process leaders. Wat maakt hen tot winnaars op het gebied van BCM en security strategy wat onderscheidt hen van de concurrentie? Andere vragen die worden beantwoordt: Welke managementstijlen zijn het effectiefst in welke bedrijfsomgevingen en welke stijl zou voor uw situatie het best passen? U krijgt inzicht in uw huidige managementvaardigheden en wordt bijgespijkerd op deelaspecten. Tot slot krijgt u aan de hand van enkele best practices en cases voorbeelden van succesvolle BCM-alignment projecten. .

Dag 5: Implementatie van BCM-beleid (college 9 en 10)

Tijdens deze dag leert u hoe u de organisatie concreet gereedmaakt voor de implementatie van een nieuwe BCM-strategie. U leert hoe u doelstellingen opstelt, hoe u uw BCM-team prepareert en hoe u dit kunt managen, hoe u het alignment proces zo effectief mogelijk kunt laten plaatsvinden maar bovenal: hoe u grip kunt houden op het totale implementatieproces. U wordt tot slot bijgespijkerd over alle ins en outs van het monitoringproces. Op welke KPI’s wordt gestuurd, welke metrics worden gehanteerd, wanneer dient er bijsturing in het proces plaats te vinden, hoe gaat u hiermee om, hoe werken bepaalde analyse-programma’s en hoe dragen behaalde deelresultaten bij aan het totaal?

Vorm

De kwantificering van beleid staat centraal tijdens deze Post HBO opleiding Security & Business Continuity Management. Tijdens uw opleiding/ referaat wordt u begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de opleiding beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar nodig ondersteunen. De kerndocent beoordeelt u aan het einde van de opleiding.

Wie

De Post HBO opleiding Security & Business Continuity Management is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van veiligheidsstrategie en business continuity management. De opleiding is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een bedrijfskundige of een IT-achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

Docenten

De docenten die de Post HBO opleiding Security & Business Continuity Management voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben brede ervaring als BCM-manager, bedrijfsadviseur, BCM-consultant, IT-directeur, businessstrateeg, of ICT-manager. Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Tot slot hebben zij ervaring op het gebied van BCM- , BPM-management, verandermanagement, IT-management, bedrijfskunde en strategie. Enkele docenten van de opleiding zijn:

Marijn_MuldersMarijn Mulders (Tolo Branca) heeft vanuit Cap Gemini talloze bedrijven ondersteund bij het herinrichten van de bedrijfsprocessen en verander processen. Bij een van zijn klanten is hij vervolgens in dienst getreden en heeft bij de werkmaatschappijen in Europa en Amerika veranderprocessen uitgevoerd waarbij het verbeteren van de resultaten en de bedrijfsprocessen centraal stond. Inmiddels werkt hij bij diverse Hogescholen, waar hij studenten inhoudelijk begeleidt en tevens coacht op het samenspel van theorie en praktijk.

manfred gorcumManfred van Gorchum is manager van de competence group Digital Customer Experience van Capgemini Consulting. Dit is een adviesteam van Capgemini op het vlak van customer experience, channel strategy en digital marketing & sales. Manfred heeft als focus Insurance & Banking. Hij werkt aan customer experience bij Achmea, aan een nieuwe dienst bij Interpolis en Rabobank, en aan customer journeys van Elavon. Hij is auteur van het boek ‘Customer Experience in de praktijk’.

alexander-boelenAlexander Boelen (Inno4Business) heeft als strategisch adviseur en business innovation manager jarenlange ervaring in het managen van creativiteit en het combineren van verschillende expertises, altijd met een focus op business development en innovatie. Hij heeft een achtergrond in architectuur en stedelijk ontwerp, kennismanagement en (geo-)modeling en simulatie en een internationaal netwerk in onder meer de domeinen transport, media, universiteiten en onderzoeks- instellingen.

Kosten

Uw investering voor deze opleiding bedraagt 3895 euro (ex BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, studiemateriaal, boeken, toetsing en arrangement. Er zijn ook mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken.

Klik op de knop hieronder om de startdata van deze opleiding te bekijken (onze boekingsmodule opent in een nieuw tabblad)
Bekijk Startdata
  • * We vragen uw persoonlijke gegevens omdat de nieuwe AVG-richtlijnen ons dit voorschrijven.

Klik op de knop hieronder om in te schrijven voor deze opleiding (onze boekingsmodule opent in een nieuw tabblad)
Inschrijven voor deze opleiding

Bespreek uw leerbehoefte!

Overweegt u deze opleiding te volgen? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespreken. Bel via 030-2270497 of lees meer.

Creatie en verhoging van organisatiewaarde!

Weten hoe wij waarde voor uw organisatie creëren? Bel ons waardecreatieteam via 030-2270497 of lees meer.

Vragen? Contact ons! 030-2270497 of